BUGÜNE KADAR BAĞITLANAN TİS
813
2024'DE
BAĞITLANAN TİS
33
DEVAM EDEN TİS GÖRÜŞMELERİ
12
GÜNCELLENME TARİHİ: 01.07.2024

YERELSEN’DE ARAYIN:

Kocaeli’de İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi


6 Şubat Cuma 2009.

 
 
 
“Kocaeli’de İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi”

Sendikamız, Kocaeli’de sendikamıza üye belediye ve belediye iştiraklerinin bünyesinde bulundurduğu 7500 işçinin “Iş Sağlı ve Güvenliği” konularında bilinçlendirilmesi amacıyla “Kocaeli’de İş Sağlığı ve Güvenliği” adlı bir proje hazırladı.

 

01 Ocak 2009 – 30 Haziran 2009 tarihleri arasında devam edecek proje süresince işyeri temsilcilerinden oluşturulacak gruba İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanları tarafından, “İş sağlığı ve güvenliği genel prensipleri, işverenin sorumlulukları ve çalışanların hakları, gürültüden sakınılması, yangından ve zararlı gazlardan sakınılması, ilk yardım ve kurtarma, güvenlik ve kaza önleme” konularında eğitim verilecek. Eğitilecek olan işçi temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği konusunda aldıkları eğitimler ile “formen” vasfı kazanacak.
 

 

      

 
 
Daha sonra bu formenler, edindikleri bilgi ve tecrübeleri çalıştıkları kurumlardaki İş Sağlığı ve  Güvenliği Kurulları üyelerine aktarıp, her işyerinde iş kazalarına karşı gerekli hassasiyetin oluşturulması ile iş kazalarının en aza indirilmesi sağlanacak.

 

Ayrıca, proje süresince sağlanan kazanımlar diğer sendikalara ve işyerlerine aktarılarak Kocaeli’deki tüm çalışanların bilinçlenmesi ile iş kazalarının önüne geçilmesi sağlanacak.

 

 

              

 
 

ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Sendikamızın üstlenmiş olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği projesinin kamu oyuna tanıtılması amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Genel Başkanımız Münir Karaloğlu, Sendikamız Başkan Vekili Dr. Mustafa Çöpoğlu ve Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ile sendikamıza üye işyerlerinden çok sayıda yönetici ve işçinin hazır bulunduğu toplantıda, proje hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.
 
         
 

Toplantıda Proje’nin işçi ve işveren açısından büyük önem taşıdığına vurgu yapan Genel Başkanımız Münir Karaloğlu, “Kocaeli’de son 3-4 yıla kadar iş sağlığı ve güvenliğine gerekli önem verilmiyordu. Bu eksikliği görünce YERELSEN ile birlikte ciddi çalışmalar başlattık. Bu proje üyemiz işyerlerindeki 7500 işçiyi kapsamaktadır. Projeyi MATRA fonu ile hayata geçirdik. Çalışanlarımızı sosyal ortak olarak görüyoruz. Bu yüzden iş sağlığını ve güvenliğini çok önemsiyoruz. Her iş yerinden 2 işçiyi eğitip, formen haline getireceğiz. Bu işçiler de kendi kurumlarındaki işçilere eğitim verecek. Çarpanlar halinde tüm işçilere ulaşacağız” diyerek, verilecek eğitimler hakkında bilgiler verdi.

 

HOLLANDA İSTANBUL BAŞKONSOLOSU : “DEPREM SONRASI KOCAELİ ÇOK DEĞİŞMİŞ”


Karaloğlu’ndan sonra söz alan Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ise, böyle bir toplantı nedeniyle Kocaeli’ye gelmekten dolayı bir hayli mutlu olduğunu ifade ederek, “Şehrinizin, 10 yıl önce geçirdiği deprem felaketi sonrasında, büyük değişimler yaşadığını gördüm. Kocaeli büyük bir sanayi kenti. Burada iş kazası olasılığı yüksek. Bu yüzden, bu proje büyük önem kazanıyor. Projenin hayata geçmesiyle, çalışanlar karlı çıkacak. Bu proje geniş kapsamlı bir projenin başlangıcıdır. Herkese sağlıklı ve güvenli bir gelecek diliyorum” dedi.

 

   

 
 
 
Sendikamız Genel Başkanı Münir Karaloğlu’nun Hollanda İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers’a hediye takdimi sonrası katılımcılara verilen kokteyl ile birlikte toplantıya son verildi.