BUGÜNE KADAR BAĞITLANAN TİS
760
2022'DE
BAĞITLANAN TİS
57
DEVAM EDEN TİS GÖRÜŞMELERİ
23
GÜNCELLENME TARİHİ: 07.04.2023

YERELSEN’DE ARAYIN:

DİLOVASI’NDA TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Sendikamız üyelerinden Dilovası Belediyesi’nde, 88 belediye çalışanının heyecanla beklediği toplu iş sözleşmesi görüşmeleri imzalandı. İlk oturumu 07 Şubat 2013 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi müzakereleri 17 Mayıs 2013 tarihinde Dilovası Belediyesi toplantı salonunda imza töreniyle sonuçlandı.

IMG_2424

Dilovası Belediyesi’nde işveren adına görüşmelere katılan sendikamız ile Genel–İş Sendikası yetkilileri arasında gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza töreninde Dilovası Belediyesi’ni Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Yazı İşleri Müdürü Çetin Polat, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Cevdet Demir temsil etti. İşveren tarafında sendikamız adına Genel Başkan Vekilimiz Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreterimiz Mümtaz Uzun, Genel Sekreter Yardımcımız Yahya Bilgin ve sendika uzmanlarımızdan Hasan Tenlik, Mete Bilgin ve Yavuz Altınışık yer aldı.

Dilovası Belediyesi çalışanlarını temsilen Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Şube Sekreteri Kenan Ay, yönetim kurulu üyeleri, belediye çalışanları ve işyeri temsilcileri katıldı.

IMG_2425

Tören açılışında söz alan Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, en iyi sözleşmenin masada biten sözleşme olduğunu dile getirdi. Karşılıklı anlaşmayla sonuçlanan sözleşmenin belediye ve belediye çalışanlarına hayırlı olmasını dileyen Küçük sözleşme süresince emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

IMG_2422

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici konuşmasına; toplu iş sözleşmesinin imzalanma aşamasına gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek başladı. Belediyelerin üretime yönelik kurumlar olması nedeniyle bu tür kurumların kalıcı olmasının büyük bir önem arz ettiğine dikkat çeken Ekici,  yapılan sözleşmenin tek taraflı bir sözleşme olmadığını bilakis her iki tarafı da memnun eden bir içeriğe sahip olması nedeniyle işçi sendikası olarak memnuniyet duyduklarını vurguladı. Ekici, imzalanan toplu iş sözleşmesinin başta belediyeye olmak üzere belediye çalışanlarına ve yöre halkına hayırlı olmasını diledi.

IMG_2426

Erol Ekici’nin konuşmalarından sonra söz alan Genel Başkan Vekilimiz Dr. Mustafa Çöpoğlu; çalışma hayatından gelen biri olarak Cemil Yaman’ın emeğe değer veren bir belediye başkanı olduğunu dile getirdi. Dilovası Belediyesi’nde yapılan toplu iş sözleşmesinin masada bitmesinin belediyedeki çalışma barışını yansıtması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Çöpoğlu; sözleşmenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

IMG_2427

Genel Başkan Vekilimizin konuşmalarından sonra söz alan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman; sözleşmenin gerek belediye çalışanlarına gerekse Dilovası halkına güzellikler getirmesini diledi. Dilovası Belediyesi’nin Türkiye’deki belediyeler arasında en zor şartlara sahip olan bir belediye olduğunu dile getiren Yaman, belediye olarak gelirlerinin çok olmadığını buna rağmen belediye gelirlerinin %80’nini çalışanlara verdiklerini dile getirdi.  Sözleşme görüşmeleri sürecinde özellikle YERELSEN’e verdikleri profesyonelce destekten ötürü teşekkür ettiğini belirten Yaman yapılan sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Dilovası Belediyesi’ndeki tören atılan imzalarla sona erdi.

IMG_2428