15 Aralık Çarşamba 2010.
Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN); 2010 Aralık ayı genişletilmiş istişare kurulu toplantısını üyesi bulunan belediyelerin başkanları ve belediye iştiraklerinin yöneticilerinin katılımıyla Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Deniz Köşkü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi. Genel Başkan Zeki Toçoğlu’nun mazareti nedeniyle katılamadığı toplantıda yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
Toplantıda ev sahibi olarak söz alan Başkan Şükrü Karabacak toplantıya katılan üye belediye başkanlarına katılımlarından dolayı teşekkür etti. Konuklarını ağırlamaktan kıvanç duyduğunu belirtti. YERELSEN’ nin düzenlemiş olduğu genişletilmiş istişare kurulu toplantılarıyla üyelerin birbiriyle kaynaşmasında önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.YERELSEN’ in toplu iş sözleşmelerinde çok profesyonelce hizmet verdiğini ve bu sayede Belediye Başkanlarının diğer hizmetlere daha fazla zaman ayırmasını sağladığını belirti.Ayrıca toplantıya katılımın yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti de ifade etti.
Başkan Karabacak’tan sonra sözü alan Yerelsen Genel Sekreteri Avukat Mümtaz Uzun katılımcılara 2010 yılında YERELSEN’in yaptığı faaliyetler ve toplu iş sözleşmeleri hakkında genel bir değerlendirme yaptı. Yeni dönemde yapılacak olan sözleşmeler ve faaliyetlerle ilgili olarakta bir sunum yaptı. Yeni üye olan belediyeler ve önümüzdeki günlerde üye olacak olan Belediyeler hakkında da bilgi veren Uzun, üyelik taleplerinin gün geçtikçe arttığını ve teşkilatlanma çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti.
Daha sonra katılımcılar geçtiğimiz günlerde Moskova ve St.Petersburg’a düzenlenen eğitim ve bilgilendirme gezisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu konu hakkında söz alan katılımcılar gezinin şehircilik açısından ufuk açıcı olduğunu ve yeni yapılacak yatırm ve hizmetlere olumlu katkı sağlayacağı konusunda hemfikir olduklarını belirttiler.
Önümüzdeki ay yapılacak eğitim semineri hakkındaki fikirlerin dile getirildiği toplantıya yenilen akşam yemeğiyle devam edildi.
Toplantının sonunda, bir sonraki toplantının Kartepe Belediye Başkanı Şükrü KARABALIK’ın evsahipliğinde Kartepe’de yapılmasına karar verildi.